BIO SLADILA

V  naši trgovini dobite visokokakovostna sladila kot so Stevia,  agavin sirup, sladkor iz sladkornega trsa, javorjev sirup…

Stevia prvotno raste v Paragvaju, gojijo  jo tudi v  Braziliji, Argentini, Kitajski.. Za najboljšo se šteje paragvajska, kjer jo domačini uporabljajo že stoletja. Ima zelo sladek okus. Njena sladkost je približno 300 krat višja od sladkorja. Vsebuje vitamine (C, A),  minerale (železo, fosfor, kalij, krom, kobalt, magnezij, mangan, selen, silicij, cink…), proteine, vlaknine, olje ter dodatne elemente.

Javorjev sirup se je uporabljalo kot zdravilo in kot hrano. Naravno pridobljeni sirup je sprva brez vonja in okusa, skozi vretje in evaporacijo vode pa pridobi svoj značilen sladkast okus. Je zelo učinkovito sladilo, vsebuje tudi veliko magnezija in cinka. Temnejše sirupe (obstajajo 4 različni odtenki), ki imajo močnejši okus, navadno uporabljamo za kuhanje in pečenje, svetlejše pa za vsakodnevno slajenje in uživanje.

Agavin sirup je vsestransko naravno sladilo in najprimernejša zamenjava za beli sladkor. Uporablja se za peciva, pudinge, sladoled ali kot preliv za sadje.

image19

Rižev sirup se uporablja za omake, namaze in za peko sladkega peciva. Vsebuje veliko mineralnih snovi (kalcij, kalij, magnezij, fosfor…), ne vsebuje glutena in fruktoze.