ALGE

Chlorella (obstjajo še Spirulina in AFA klamatske alge) je najbolj raziskano in analizirano živilo v naravni medicini, saj je poznano kot najmočnejše naravno odvajalo strupenih snovi iz telesa. Naravne alge Chlorella so superhrana za razstrupljanje, saj iz telesa absorbirajo strupe.

Alge Chlorella imajo edine zmožnost vezati težke kovine iz telesa, saj so gojene v zaprtih sistemih in ne vežejo nase težkih kovin iz ozračja, zato so ostale alge kot npr. Spirulina neprimerne za razstrupljanje, so pa odličen vir vitaminov in mineralov kot dodatek k prehrani.

Pomemno je, da  kupujete le alge s certifikatom, ki garantirajo kakvostno pridelavo in predelavo.

Spirulina je mikroskopsko majhna alga. Cenjena je zaradi svoje visoke vsebnosti beljakovin, esencialnih maščobnih kislin, vitaminov in antioksidantov. Zaradi tega je spirulina primerna za nosečnice, športnike, bolnike in mladostnike, pa tudi za vegetarijance. Uporablja se kot prehransko dopolnilo in je priporočljiva za posameznike, ki se redno srečujejo s fizičnimi in psihičnimi napori.

Je odličen vir proteina, ki vsebuje vseh osem esencialnih aminokislin in veliko več vitamina A kot npr. korenje in kar 50 krat več železa kot špinača. Spirulina ima tudi visoko vsebnost klorofila in drugih antioksidantov.

AFA-Klamatske alge naj bi vsebovale največ pozitivnih hranilnih snovi na svetu. Od vitamina C do vitamina B12. Slednjega naj bi bilo v algah AFA 2-3x več kot v govejih jetrih, ki slovijo kot glavni vir tega vitamina. Vsekakor so zaradi slednjega zelo primerne za vegetarijance. Alga vsebuje tudi veliko aminokislin in mineralov v izredno ustreznih razmerjih. AFA alge priporoča tudi Svetovna organizacija za zdravje (WHO – World Health Organization). 

algr