ECOVER

image37

Temeljno vodilo Ecover-jeve tehnologije je skrb za okolje in naravo.

Bistvena prednost Ecoverjevih izdelkov je učinkovitost, saj s pomočjo narave, lastnega znanja zaposlenih in dolgotrajnih laboratorijskih raziskav izdelujejo visoko učinkovite in vrhunske ekološke čistilne izdelke.

Prepričajo nas:

  • njihovi argumenti – naravni izvlečki rastlinskega izvora in mineralne sestavine, ki jih uporabljajo v proizvodnji ekoloških čistil. Vse skrbno izbrane sestavine tvorijo čistilne formule, s katerimi zagotavljajo svojim ekološkim čistilnim izdelkom učinkovitost, zmanjšanje toksičnih vplivov na okolje in ljudi in hitro, ter v celoti biološko razgradljivost v okolju,
  • pionirstvo in inovativnost, saj si vseskozi prizadevajo povečati število proizvodov in že vrsto let razvijajo nove ekološke reagente, ki presegajo konvencionalne. Proizvedeni so s pomočjo biokemičnih procesov ter narejeni na bazi obnovljivih rastlinskih sestavin.
  • ecover-jeve smernice glede varovanja okolja, izbire surovin in same proizvodnje, so celo strožje kot jih predvideva Evropska okoljevarstvena zakonodaja. Za dosežke pri varovanju našega okolja so deležni priznanja UNEP-a ( Okoljevarstveni program Združenih Narodov ),
  • večkrat uporabiti, zmanjšati, reciklirati – Ecover-jeva plastična embalaža je narejena iz polipropilena in polietilena, ki se 100% reciklirata. Ecover v izogib odvečne embalaže in prihranka denarja svojih kupcev v logistični mreži po svetu omogoča ponovno polnjenje embalaže. Le to pri nas v Sloveniji še ni razvito, a varovanje okolja tudi zaradi odvečne embalaže in ekonomski vidiki na različnih področjih so dovolj močni argumenti za prihodnje razmišljanje.
  • z varovanjem vodnih virov, saj je voda Ecover-jeva temeljna skrb. Njihovi ekološki čistilni izdelki minimalno onesnažujejo morje in z velikim spoštovanjem do vode ji izdelujejo tako za domačo kot profesionalno uporabo.