ALMACABIO

Almacabio so  vrhunska pralna sredstva za gospodinjstvo in osebno nego z največjim spoštovanjem do ljudi, narave in živali. V njihovih izdelkih ni niti ene sestavine živalskega izvora, podjetje  ne izvaja testov na živalih.

Posebej »nežna« kemija je omogočila ustvariti detergente za dom in človeka s površinsko aktivnimi snovmi, povsem rastlinskega izvora, ki so hitro, lahko in popolnoma razgradljivi. V proizvodih ni surovin živalskega porekla, tudi ne derivatov nafte: prvi kot nosilci »spominov«, ki se lahko prenašajo na človeka (nore krave), drugi izhajajoč iz fosilnih nahajališč in prav nič razgradljivi. Podjetje se je povezalo z Združenjem proti mučenju živali s skupnim ciljem izboljšati okolje.  Spoštovanje okolja in življenja sta temeljni vrednoti podjetja in sta enaki tistim, ki jih zastopa DPMŽ že leta. Detergenti »Almacabio« imajo certifikat etike DPMŽ, ki je vtisnjen na vseh nalepkah izdelkov.

Pri pranju v pralnem stroju je izkoristek večji kot pri običajnem detergentu. Odstranjevalec madežev na osnovi aktivnega kisika povečuje učinkovitost pranja in čistosti. Mehčalec se ne nalaga na tkanini in tako se izognemo draženju kože. Zelo primeren za zavese in prte iz občutljivejših tkanin in izdelke iz dragocene volne.

Pri umivanju posode opere in odstrani maščobo. Ne deluje agresivno na najobčutljivejši porcelan, kristal ali keramiko. Ščiti pomivalni stroj pred nastankom vodnega kamna in najučinkovitejše odstranjuje vodni kamen. Posoda in kozarci se svetijo.

Pri čiščenju doma. Čistilo za  straniščno školjko odstrani tudi vodni kamen in otežuje njegov ponovni nastanek.

Univerzalno čistilo je primerno za uporabo na katerikoli površini (pranje avta, preprog, tapisona …). Večnamensko čistilo odstrani oljne madeže na vseh vrstah pralnih površin. Odstranjevalec vodnega kamna odstrani vodni kamen na vseh metalnih predmetih in keramičnih ploščicah. Sredstvo za čiščenje stekel temeljito očisti sledi na ogledalih in steklu, šipe se svetijo in bleščijo.

Pri negi telesa.  Tekoče naravno milo za obraz in telo, trdo milo in šampon vlažijo kožo na naraven način.

image38