BIO MLEČNI IZDELKI IZ KRAVJEGA IN KOZJEGA MLEKA

Podjetje Triballat Noyal se je specializiralo v proizvajanju izdelkov iz ekološke pridelave ter razpolaga tudi z asortimanom svežih izdelkov iz kravjega, ovčjega in kozjega mleka.

Kozje mleko spada med najbolj zdravilna hranila. Mleko je nekoliko bolj bele barve kot kravje, saj so karotenoidi, ki mu dajejo rumenkasto barvo, v večji meri že spremenjeni v vitamin A.

Kozje mleko ima veliko  pozitivnih vplivov na naš organizem in zdravje. Deluje protikarcinogeno, protibakterijsko in protialergijsko. Izdelki iz kozjega mleka, predvsem sirotka, kefir in sir,  našega prebavnega trakta zaradi prave kombinacije mineralov in maščobnih kislin ne obremenjujejo tako kot kravje mleko.

Prednosti kozjega mleka:

  1. Zaradi vsebnosti encimov,  ki pospešujejo prebavo  pomaga (predvsem sirotka) pri zdravljenju želodčnih in črevesnih obolenj, kot so diareja, zaprtje, bruhanje in napenjanje,
  2. mleko je bogato  s kalcijem in fosforjem. Njegovo uživanje preprečuje osteoporozo,
  3. pomirja in odpravlja posledice stresa, izboljšuje koncentracijo in odpravlja občutke tesnobe,
  4. mleko je bogato z vitaminom B12, ki je odgovoren za proizvodnjo telesne energije, in kalijem, ki ohranja normalen krvni tlak ter  delovanje srčne mišice. Vsebuje kar štirikrat več kalija kot natrija, zato preprečuje visok krvni tlak in ščiti pred arteriosklerozo,
  5. Lajša bolezni dihal kot so astma, rinitis in bronhitis,
  6. Predvsem kozja sirotka razstruplja organizem in krepi našo odpornost,
  7. Pomaga pri težavah s kožo (ekcem, dermatitis, izpuščaji), poleg tega pa vsebuje tudi posebne biološko dejavne učinkovine, ki zavirajo staranje organizma,
  8. Vsebuje še veliko niacina, vitamina B3, holina in vitamina B13, zaradi česar je kozje mleko priporočljivo za nespeče ljudi in ljudi s težavami s kožo in lasmi.